Mediation

Mediation

Succesvolle mediation in een kunstzinnige omgeving………..

Als cultureel ondernemer, (oud)directeur van een kunstencentrum, musicus en beeldend kunstenaar, weet ik als geen ander wat de gevolgen zijn als emoties tussen creatieve personen te hoog oplopen. Kunstzinnige mensen houden namelijk vaak vast aan hun eigen gevoelens en zienswijzen.

Waar professionals bij kunstinstellingen en/of gezelschappen werken, zijn amateurs in het verenigingsleven uitvoerend dan wel als bestuurders actief. In beide omgevingen kunnen persoonlijke en/of bestuurlijke standpunten verharden en lijkt een  oplossing van een geschil ver weg.

Juist daarom is het van belang dat een neutrale, deskundige en gespecialiseerde mediator zo’n conflict vrij van emoties maakt. Een mediator die de branche kent! In samenspraak wordt naar een wijze oplossing gezocht . Een oplossing die beide partijen tot volle tevredenheid stemt, waardoor men zich weer volledig op de Muzen kan concentreren.

Aangezien ik in de kunstensector met allerlei conflictsituaties te maken heb gehad, ben ik als ADR mediator in staat in gezamenlijkheid naar een succesvolle oplossing te zoeken.  

voor informatie:

hansbartenart@gmail.com

06-12190813

Hans Barten

Soms kom je er samen niet goed meer uit.

Verwachtingen op financieel of rationeel gebied liggen (te) ver uit elkaar. In zo’n situatie kiezen steeds meer mensen voor mediation.

Mediation

Bemiddeling door een deskundig en neutrale persoon. In samenspraak wordt naar een passende oplossing gezocht.

Met een erkend en gespecialiseerde mediator wordt geanalyseerd waar de tegengestelde belangen en verwachtingen liggen en hoe je er samen goed uit kunt komen. Het resultaat van mediation leidt tot een geaccepteerde op lossing voor alle partijen.  

Als mediator sta ik ingeschreven in het ADR register. Hét kenmerk van kwaliteit voor mediation.

Kosten

De kosten en tijdsbesteding van een mediator zijn beduidend lager dan die verbonden zijn aan een advocaat of andere rechtsmiddelen, alsmede die van andere mediators.