Exposities

Exposities

2021 1. Op 22 juli neem ik deel aan The Colorfield Performance in het Park Lingezegen in Elst. The Colorfield Performance in Elst is een vervolg op het succesvolle kunstenaarsinitiatief dat invulling geeft aan de veel gestelde vraag of iedere kunstenaar mee kan doen. Naast de keuze voor de vorm en verweven symboliek, is het gegeven kleur de bindende factor in het Colorfield. Het is de bedoeling dat alle kleuren van zo’n 500 kunstenaars, vanuit één hoger gelegen standplaats gezien een interfererende werking op elkaar hebben. Elke individuele bijdrage van de kunstenaar is gelijkwaardig aan elkaar en maakt deel uit van een groter geheel. Er mag niet met zwart gewerkt worden. The Colorfield performance!
Exposities
Hans Barten

2017

1. Op 24 en 25 juni neem ik deel aan de prestigieuze Kunstbeurs van Noord-Brabant. Het grote kunstaanbod en de schitterende accommodatie zijn voor het allergrootste gedeelte bepalend voor het succes. Ook dit jaar kunnen de bezoekers genieten van de vele activiteiten. De Kunstbeurs vindt plaats in de vestiging van de gerenommeerde galerie Sous-Terre in Lithoijen (gem. Oss). Met een expositieruimte van ruim 1000m2 en een beeldenpark van 30.000 m2 genereert deze Kunstbeurs een enorme naamsbekendheid. Vele bekende kunstenaars zullen hun kunstwerken aanbieden. Omdat beelden meer zeggen dan woorden verwijs ik je graag naar het filmpje op de site www.kunstbeursvannoordbrabant.nl

2015

1. In de laatste expositieperiode van 27 februari t/m 9 april in de bibliotheek van Wijchen vindt een overzichtstentoonstelling plaats van alle kunstenaars die in de afgelopen periode geëxposeerd hebben. Uiteraard zal ook ik een werk tentoonstellen.  Het belooft een bijzondere expositie te worden!

2.Open Wijchense Atelierroute van 25 t/m 26 april. Op beide dagen speel ik om 14.00 uur als intermezzo op de vleugel klassieke werken.  

3. Op 29 november vindt in een serie van 5 concerten de première plaats van het project Concerto Grosso. Het werk The Fight between Carnaval and Lent is gebaseerd op Pieter Bruegel’s gelijknamige schilderij. Bij dit project, dat een cross-over is met beeldende kunst, werkt het bekende NOVAM Projectorkest Alphen Opus 2 samen met mij als beeldend kunstenaar. Voor mij komt een langgekoesterde wens in vervulling om tijdens iedere een muziekuitvoering een abstract schilderij te creëren. De schilderijen zullen in overleg met mij worden verkocht. De opbrengst zal voor een goed doel worden aangewend.  Locaties volgen.   

2014

1. Expositie 22 augustus t/m 11 september in de bibliotheek van Wijchen

2013

1. Open Wijchense Atelierroute van 20 t/m 21 april. Op zaterdag en zondag geef ik  respectievelijk met trompettist Peter Wintjes en zijn dochter zang en zangeres Sara di Marco om 14.00 uur een huisconcert. Sara en ik zullen op vrijdag 19 april om 19.30 uur de start van de atelierroute muzikaal openen.   

2. Gedeeltelijke collectieverkoop van abstracte doeken op zondag 25 augustus van 10.00 tot 17.00 uur op de Kunstmarkt in de kasteeltuin in Wijchen.   

2012

1. Open Wijchense Atelierroute van 26 t/m 27 mei. Op beide dagen speel ik om 14.00 uur als intermezzo op de vleugel werken van Bach, Scarlatti, Chopin en Satie en begeleid ik zanger Adelbert Aveskamp met werken van Caldara, Paisiello en Britten

2. Expositie Hans Barten en Marieke Hogeweg op 16/17 en 23/24 november KunstPostWijchen

2011

1. Open Wijchense Atelierroute van 28 t/m 29 mei