Atelierroute 2011

Atelierroute 2011

Een aanwinst voor Wijchen………..

Voor mij was het de eerste keer dat mijn atelier een weekeind lang voor publiek te bezichtigen was. De weersomstandigheden waren goed, zodat ik ook mijn tuin als tentoonstellingsruimte kon gebruiken. Juist deze twee ruimten te samen zorgden voor een extra dimensie.

Maar liefst 76 personen, waaronder ook kinderen, mocht ik welkom heten. Sommigen kwamen kijken omdat het atelier op de route lag, anderen waren vooral ge├»nteresseerd in abstracte schilderijen en te zien op welke wijze deze tot stand komen. Tot mijn grote verrassing waren de reacties van positief tot lovend. Voor veel mensen is figuratief schilderen iets waarin ze zich – denken – veilig voelen. Echter, werken in een abstracte omgeving; een groot wit doek vullen met je eigen creatieve gevoelens, blijkt niet voor iedereen te zijn weggelegd. Ook dit heb ik mogen ervaren en het trof mij dan ook zeer dat een enkele bezoeker opeens de moed kreeg de stap te zetten om abstract te gaan schilderen.

Uit de vele lovende reacties van zowel de deelnemers als de bezoekers kan de organisatie van de Open Atelier Route terug kijken op een fantastisch evenement. KunstPostWijchen heeft laten zien dat Wijchen er klaar voor is om ook voor de toekomst dergelijke kunstroutes in de planning op te nemen. De volgende keer ben ik er in ieder geval zeer zeker weer bij.

Atelierroute 2011
Veel publiek
Familie beraad
Met broer en zus
Van binnen naar buiten
Schilderij in wording
Velen kwamen per fiets
Dames van cursus en man
In de tuin
In de tuin
Kunstpost
De stroming verzorgde de muziek